INFRASTRUKTÚRA

A Pálya

A Padbol sajátosságát a nem mindennapi pálya adja, mely számtalan szabály otthona is egyben. A játéktér 10 méter hosszú és 6 méter széles. A pálya alapja egy speciális, színekkel jelölt talapzat, amit középen egy háló választ el, meghatározva a két csapat térfelét. A háló magassága minden esetben 90 és 100 centiméter között van. A pályát egy egyenletes, 2,5 méter magas üvegfal veszi körbe.

A Padbol exkluzív elemei:

Pálya

A játéktér 3 speciális területre osztható, melyek a Padbol egyedi szabályzatának alapját képezik. Ezek az adogató, a támadó és a fogadó területek.

Labda

A hivatalos Padbol labda 4.5-es, mely összesen 320 grammot nyom. A hivatalos szabály szerint a Padbol csak ezzel a méretű labdával játszható.

Talaj

A pálya alapját 60 négyzetméternyi moduláris műanyag padló alkotja, melyből 48 négyzetméter kék területből és 12 négyzetmétenyi piros területből áll össze.

Három terület határozza meg a Padbol területét valamint a játék menetét:

Adogató terület

Az Adogató területről indul a kezdőrúgás. Ez a terület a hálótól 3.25 méterre található vonal, az oldalfalak és a hátsó fal között helyezkedik el.

Fogadó terület

A háló, a középső adogatóvonal, a vonal, ami a pálya egyik szélétől a másik széléig fut (a teljes 6 méteres szélességén), illetve a pálya szélét képző üveg és/vagy fal amely lezárja ezt a területet. A földön megtalálható vonalak az adogatóudvar részét képezik.

Támadó terület

Ez a terület a hálótól számított 1 méteres piros szakasz, ami a pálya teljes szélességében terül el és amit egy szaggatott vonal jelöl. Kizárólag ezen a területen lehet átadni a labdát az ellenfél oldalára oldalra egyetlen érintéssel. Ez a terület összesen 6 négyzetméter.

SZÍVESEN KIPRÓBÁLNÁD?

Kattints és ismerd meg a játékot közelebbről!

Kövess minket